Μαγειρίτσα αβγολέμονο

Yλικά (για 6 άτομα)

1 αρνίσια συκωταριά (τα έντερα είναι προαιρετικά)

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 λίτρο νερό ή ζωμό βοδινού, σπιτικό ή ψυγείου

½ φλ. ρύζι γλασέ

1-2 μικρά μαρούλια, χονδροκομμένα

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο και λίγο ακόμη, για το τέλος

2 κ.σ. κορν φλάουρ

χυμό από 1-2 λεμόνια

2 κρόκους αβγών

αλάτι, πιπέρι, ξίδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα εντόσθια και τα εντεράκια, εάν τα χρησιμοποιήσουμε. Τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό μαζί με λίγο ξίδι, τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό ή τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 10-15 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, πλυμένο και στραγγισμένο. Είναι πιθανό να χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό ή ζωμό. Σιγοβράζουμε τη σούπα, με σκεπασμένη κατσαρόλα, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μαρούλι και τον άνηθο. Η σούπα πρέπει να μείνει με μπόλικο ζουμί.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε 1 φλ. από το ζουμί της σούπας και στη συνέχεια αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά, ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με ψιλοκομμένο άνηθο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk