Εγκαινιάστηκε το οχηματαγωγό πλοίο Hellenic Highspeed

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Hellenic Highspeed» της Hellenic Seaways στο λιμάνι της Ραφήνας από όπου τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του για Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Hellenic Highspeed» της Hellenic Seaways στο λιμάνι της Ραφήνας από όπου τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του για Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη.

Το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα ως 35 κόμβους κάνοντας τη διαδρομή Ραφήνα – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη σε 5 ώρες και 45 λεπτά (Ραφήνα – Τήνος 2 ώρες, Ραφήνα – Μύκονος 2 ώρες 30 λεπτά, Ραφήνα – Πάρος 3 ώρες 30 λεπτά, Ραφήνα – Ίος 4 ώρες 45 λεπτά, Ραφήνα – Σαντορίνη 5 ώρες 50 λεπτά).

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 1997, έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 17, διαθέτει τέσσερις μηχανές και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 724 επιβάτες και 165 οχήματα ενώ έχει πλήρωμα 60 άτομα. Ανακαινίστηκε πλήρως εξ ολοκλήρου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, απασχολώντας περισσότερα από 70 άτομα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που διήρκεσε η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, το ισχυρό επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaways και οι αναπτυξιακές ενέργειες που υλοποιεί η διοίκηση συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Πρόσθεσαν ότι «το Ηellenic Highspeed αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέα πλοία της εταιρείας, που παραλαμβάνεται και εγκαινιάζεται, πλήρως ανακαινισμένο σε ό,τι αφορά τις μηχανές, τα συστήματα της γέφυρας και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης, γκαράζ, καταπέλτης), με τη Hellenic Seaways να επιστρέφει στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες με ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό έπειτα από τρία χρόνια».

Ανέφεραν ακόμη ότι «το Hellenic Highspeed αποτελεί ένα πλοίο-κόσμημα που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία γρήγορου και πολυτελούς ταξιδιού, αναπτύσσοντας ταχύτητα μέχρι και 35 κόμβους εξυπηρετώντας το δρομολόγιο: Ραφήνα – Τήνος – Μύκονος – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην άριστη λειτουργία, την άνεση και φυσικά στην ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, με διαδικασίες και εξοπλισμό που εφαρμόζονται σε όλα τα πλοία της εταιρείας».

Υπογράμμισαν ότι «η Hellenic Seaways έχοντας περάσει στην αναπτυξιακή περίοδο, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και προχωρά σε νέες επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια ήταν η επένδυση της εταιρείας για το Hellenic Highspeed αποδεικνύοντας έμπρακτα την υγιή οικονομική κατάσταση της εταιρείας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Α. Αγαπητός δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για το νέο πλοίο που δρομολογούμε, ενώ ακολουθούν ακόμη δύο. Η Hellenic Seaways προχωρά, καινοτομεί και αλλάζει τα δεδομένα ως η πρώτη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία και επιβεβαιώνει τη συνεχώς ανοδική πορεία, που αποτελεί πρότυπο για το ελληνικό επιχειρείν. Με την αμέριστη στήριξη των μετόχων συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πλάνο, κάνοντας τις δεσμεύσεις μας πράξεις. Στη Hellenic Seaways κεντρικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ενίσχυση του τουρισμού, των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, της ακτοπλοΐας και συνεπώς της εθνικής οικονομίας στο σύνολό της»

Τα στελέχη της ακτοπλοϊκής εταιρείας υπογράμμισαν επιπροσθέτως ότι «το επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaways περιλαμβάνει την εκ βάθρων ανακαίνιση ακόμη δύο πλοίων (Highspeed 7 και Νήσος Σάμος). Η ανανέωση του στόλου της Hellenic Seaways γίνεται με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, την επέκταση των δρομολογίων, τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών και πληρωμάτων καθώς και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk