Δικαιολογίες από το υπουργείο Υγείας για τον διαγωνισμό γιατρών

Τα αδικαιολόγητα επιχειρεί εκ νέου να δικαιολογήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ωμή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στο διαγωνισμό που έγινε από τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Τα αδικαιολόγητα επιχειρεί εκ νέου να δικαιολογήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ωμή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στον διαγωνισμό που έγινε από τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Στην ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για προσωρινό πίνακα, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά, αφού ο πίνακας έχει αναρτηθεί ως επίσημος στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχεται ξανά ότι έκανε παρέμβαση αναφέροντας ότι σε 88 αιτήσεις είχαν παρατυπίες. Ωστόσο, οι κατάλογοι που επικαλείται ουδέποτε υπογράφηκαν από μέλη της επιτροπής.
Να θυμίσουμε ότι βάσει του νόμου (ΦΕΚ 831 Β’ 29/6/2001), η διαδικασία των προσλήψεων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ δεν περιλαμβάνει τον έλεγχο των στοιχείων και των φακέλων από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο διαγωνισμός γίνεται από τριμελή επιτροπή που ορίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η επιτροπή ελέγχει τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου τους επικρατέστερους υποψηφίους και το Δ.Σ. λαμβάνει απόφαση για την πρόσληψή τους προκειμένου να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις.
Εν ολίγοις, κανένας υπουργός δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στη διαδικασία προσλήψεων, να ελέγχει τους φακέλους τους, να μοριοδοτεί και να επιλέγει ο ίδιος τους επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τις δομές. Η δουλειά αυτή ανήκει αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες επιτροπές και στις διοικήσεις των οργανισμών, ενώ αρμόδιο για εκδίκαση τυχόν ενστάσεων και προσφυγών έναντι των αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων είναι τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.
Εν προκειμένω, γίνεται σαφές ότι ο αναπληρωτής υπουργός υποκατέστησε τις αρμόδιες επιτροπές και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο σύμφωνα με νομικούς κύκλους αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk