Συνελήφθησαν 10 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Και άλλες παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες βρήκαν σε δύο δημόσια νοσοκομεία της Αττικής αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε ελέγχους που έκαναν βραδινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Και άλλες παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες βρήκαν σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε ελέγχους που έκαναν βραδινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι σε «Ευαγγελισμό» και «Σισμανόγλειο» απασχολούνταν συνολικά δέκα γυναίκες, οκτώ από τη Γεωργία, μία από τη Βουλγαρία και μία από την Αλβανία, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής και βιβλιάριο Υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ δεν καταβάλλονται ούτε οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk