Κάτι λιγότερο από 30.000 κροτίδες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα είχε στην κατοχή του ένας 49χρονος, που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στη Σίφνο, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου και του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου.

Σε έρευνα στο σπίτι του, στο πλαίσιο ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων ενόψει Πάσχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.758 κροτίδες, 224 βεγγαλικά, 30 φωτοβολίδες και 20.364 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.

Με δικογραφία σε βάρος του για παράνομη κατοχή και σκοπό την διάθεση ειδών πυροτεχνίας, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Με αφορμή και τη σύλληψη αυτή, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι «κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους. Συνάνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον νόμο».

Για την πρόληψη αυτών των ατυχημάτων, η ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς τα εξής:
-Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
-Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
-Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
-Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
-Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
-Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
-Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.