«Δεν έγινε καθόλου συζήτηση για το θέμα του Wikileaks, δεν αναφέρθηκε καθόλου η λέξη» τόνισε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής του κουαρτέτου στο ξενοδοχείο Χίλτον την Δευτέρα το απόγευμα.

Ο κ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης συζήτησαν με το κουαρτέτο το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων της εβδομάδας ως την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, θα καθοριστεί ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει στο Eurogroup στις 22 Απριλίου.

Η συνάντηση κράτησε μόλις 80 λεπτά και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ψυχρό.

Ο κ Τσακαλώτος αρνήθηκε να σχολιάσει, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, το γεγονός ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με δηλώσεις τους επίσημες και ανεπίσημες συντάσσονται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει την Τρίτη στους θεσμούς ολοκληρωμένη πρόταση με πακέτο μέτρων (κυρίως έμμεσοι φόροι και περικοπές) τα οποία φτάνουν σε ύψος το 1% του ΑΕΠ συμπληρώνοντας έτσι το συνολικό το μίγμα των μέτρων που γνωρίζουμε, και περιλαμβάνει μέτρα 1% από το φορολογικό και 1% από το ασφαλιστικό.

Στόχος είναι να φτάσει η κυβέρνηση το κατώφλι του 3% του ΑΕΠ ως το 2018 που θεωρείται το πρόκριμα για μία ενδιάμεση συμφωνία με το κουαρτέτο και το «εισιτήριο» για το Eurogroup στις 22 Απριλίου.