Η δικηγόρος, το συμφωνητικό και οι… αντίπαλοι

Τη δικηγόρο Ιωάννα Σακελλαρίου δεν την επέβαλε κανένας στην κυρία Θάνου. Η ίδια και ο σύζυγός της την επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει στο Μισθοδικείο.

Τη δικηγόρο Ιωάννα Σακελλαρίου δεν την επέβαλε κανένας στην κυρία Θάνου. Η ίδια και ο σύζυγός της την επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει στο Μισθοδικείο. Εικάζουμε ότι θα υπήρχε η ελάχιστη σχέση εμπιστοσύνης. Η κυρία Θάνου όπως και άλλοι δικαστές υπέγραψαν ιδιωτικά συμφωνητικά με την κυρία Σακελλαρίου, με αμοιβές πολύ χαμηλότερες από αυτές που προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων. Ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ για τους ειρηνοδίκες και έφταναν ως 1.500 ευρώ για τους αρεοπαγίτες και όπως δηλωνόταν ρητά στο συμφωνητικό η αμοιβή αυτή θα καταβαλλόταν ακόμη κι αν η διαφορά λυθεί με ρύθμιση από την πλευρά του Δημοσίου.
Οσοι δικαστές κατέβαλαν σε εύλογο διάστημα την αμοιβή πλήρωσαν τα παραπάνω ποσά ανάλογα με τον βαθμό που είχε ο καθένας. Μόνο για τους λίγους που αρνήθηκαν να καταβάλουν τα συμφωνημένα ποσά κινήθηκε η κυρία Σακελλαρίου σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων και ζήτησε τη νόμιμη αμοιβή της που ήταν 9.000 ευρώ. Ωστόσο η κυρία Θάνου στις προτάσεις που έχει καταθέσει στο Ειρηνοδικείο δεν αρνείται ότι οφείλει «τα αυτονόητα» έξοδα κατάθεσης, τα οποία θα μπορούσε αν ήθελε να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ακόμη κι αν η δικηγόρος αρνούνταν να εισπράξει το ποσό αυτό, όπως λέει στην επιστολή της.
Η κυρία Θάνου ισχυρίζεται ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι πλαστό και είχε επιφυλαχθεί να ζητήσει γραφολογική πραγματογνωμοσύνη το 2014. Δύο χρόνια μετά δεν έχει κάνει καμία τέτοια ενέργεια. Υποστηρίζει ότι επιμελώς αποκρύψαμε το γεγονός πως οι αγωγές παραδόθηκαν έτοιμες στους δικηγόρους από τους ενάγοντες δικαστές, μολονότι η ίδια αμελώς παρέβλεψε το ακόλουθο σημείο του δημοσιεύματος: «Επίσης, ισχυρίζεται ότι παρέδωσε έτοιμο το σχέδιο αγωγής και τον αναλυτικό πίνακα των αποδοχών της και ότι δεν συμφώνησε σε κανένα ποσό αμοιβής «πλην του αυτονόητου»». Οι βασικές θέσεις της, όπως καταγράφονται στις προτάσεις της στο Ειρηνοδικείο και στην προσθήκη-αντίκρουση, επίσης υπάρχουν στο δημοσίευμα.
Αν η παράθεση τεκμηριωμένων στοιχείων και δικαστικών αποφάσεων συνιστά μονομέρεια, πώς ονομάζεται η επιμονή της κυρίας Θάνου να μας εγκαλεί επειδή διαθέσαμε «μια ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας» στην υπόθεσή της; Υπέκυψε και αυτή στην επιδημία που πλήττει το τελευταίο διάστημα διαφόρους αξιωματούχους να παριστάνουν τους αρχισυντάκτες στα μέσα ενημέρωσης;
Η κυρία Θάνου μάς εντάσσει επίσης στα «ορισμένα (ελάχιστα) πρόσωπα», τα οποία κινούνται εναντίον της είτε από προσωπική εμπάθεια είτε γιατί αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά μας και στις επιχειρούμενες παρεμβάσεις μας στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα ελάχιστα πρόσωπα είναι οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Αθηνών και όσοι άλλοι τάχθηκαν υπέρ του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη, οι αρχηγοί και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού που κατήγγειλαν επιπλέον και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική για πρωτοφανείς νοοτροπίες και ενέργειες, κ.ο.κ. Δεν αντιλαμβάνεται ότι όλοι οι… αντίπαλοί της δεν της ζητούν να μην ασκεί ευσυνείδητα το λειτούργημά της, όπως ισχυρίζεται, αλλά ακριβώς αυτό. Να ασκεί το λειτούργημα της και όχι να παριστάνει τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.
Εξάλλου δεν μας εξηγεί πώς η ιδιωτική της αντιδικία με μια δικηγόρο, η οποία χρονολογείται από το 2006, αποτελεί θεσμικό ζήτημα, όταν μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, χαρακτήρισε την επιστολή της κυρίας Θάνου στη Φώφη Γεννηματά «ιδιωτική υπόθεση».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk