Χριστουγεννιάτικα «Δώρα Χωρίς Σύνορα»

Μέσα στις ημέρες των εορτών, που όλοι γιορτάζουμε παραδοσιακά με τους δικούς μας ανθρώπους, γύρω από το εορταστικό τραπέζι, υπάρχουν και οι άνθρωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που έχουν επιλέξει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εκείνους που κινδυνεύουν.

''

«Εφέτος τις γιορτές σκεφτόμαστε όσους βρίσκονται μακριά, εκεί που υπάρχει ανάγκη». Γιατί οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ. Μέσα στις ημέρες των εορτών, που όλοι γιορτάζουμε παραδοσιακά με τους δικούς μας ανθρώπους, γύρω από το εορταστικό τραπέζι, υπάρχουν και οι άνθρωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που έχουν επιλέξει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εκείνους που κινδυνεύουν. Σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές, μακριά από τις οικογένειές τους, όπως και αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια από την ίδρυσή του και αφιερώνει την επέτειο αυτή σε όλους εκείνους τους ιατρούς, νοσηλευτές, μηχανικούς, οικονομικούς διαχειριστές που αφήνουν πίσω τους τις προσωπικές στιγμές ευτυχίας για να φροντίζουν ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη. Εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους προσφέροντας στους αγαπημένους μας ή στον εαυτό μας «Δώρα Χωρίς Σύνορα».
Μπορείτε να επιλέξετε μέσω του www.msfgifts.gr να στείλετε θεραπευτική τροφή και εμβόλια σε ανθρώπους που ζουν σε ευάλωτες περιοχές του πλανήτη, ενώ παράλληλα οι αγαπημένοι σας θα λάβουν μια κάρτα με τις ευχές σας, γνωρίζοντας ότι «Το δώρο τους θα σώσει ζωές».
Αυτή τη στιγμή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρίσκονται σε περισσότερες από 60 χώρες ανταποκρινόμενοι στις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες που εκτυλίσσονται στον πλανήτη, ανάμεσά τους και η προσφυγική κρίση που περνάει και μέσα από την Ελλάδα. «Στην Αθήνα, στα Δωδεκάνησα, στη Λέσβο, στη Σάμο και στην Ειδομένη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με ομάδες με περισσότερα από 230 μέλη, παρεμβαίνουμε δυναμικά περιθάλποντας καθημερινά τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, έχοντας ξεφύγει από τις ένοπλες συγκρούσεις και την απόλυτη φτώχεια που ταλανίζουν τις χώρες καταγωγής τους» σημειώνει ο κ. Χρήστος Χρήστου, χειρουργός και πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
«Μέσα στο 2015, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε περιθάλψει περισσότερους από 22.100 ανθρώπους στην Ελλάδα, με αποκλειστικά από ιδιωτικούς πόρους μέσω των υποστηρικτών της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πλήρη ανεξαρτησία στις δραστηριότητές μας για τους πρόσφυγες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν δεχόμαστε κρατικές επιχορηγήσεις ή υποστήριξη από άλλους θεσμικούς φορείς. Αυτές τις γιορτές λοιπόν, καλούμε τους πολίτες να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί που υπάρχει ανάγκη για να σώζουμε όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk