Ο λιμενάρχης Πάτρας για πρόσωπο της χρονιάς στην Πελοπόννησο

Υποψήφιος για πρόσωπο της χρονιάς στην Πελοπόννησο είναι ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών κ. Τρύφωνας Κοροντζής.

Υποψήφιος για πρόσωπο της χρονιάς στην Πελοπόννησο είναι ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών κ. Τρύφωνας Κοροντζής. Η διάκριση αυτή από την τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» ήρθε την ίδια στιγμή που η Ακαδημία Αθηνών βράβευε το πλήρωμα του σκάφους 602 του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση εκατοντάδων προσφύγων στη Λέσβο.
Στο σημείωμα που συνοδεύει την υποψηφιότητα του κ. Κοροντζή αναφέρεται: «Έχει αναδείξει τον καίριο ρόλο του λιμανιού και επιδιώκει την αναβάθμισή του, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό. Ο κεντρικός λιμενάρχης Τρύφωνας Κοροντζής ανέλαβε σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, καθώς δεν διέθετε προσωπικό για να φυλάξει τη λιμενική ζώνη. Κατάφερε όμως σταδιακά να μετατρέψει τις συνθήκες ασφαλείας στη λιμενική ζώνη στις αυστηρότερες πανελλαδικά».
Στελέχη του Λιμενικού και άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε πως «το περιεχόμενο του σημειώματος αντανακλά την άποψη που έχουν για αυτόν τόσο στην Πάτρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή και χαρακτηρίζουν τιμητικό το γεγονός ότι στέλεχος του Σώματος προτείνεται για πρόσωπο της χρονιάς» κάνοντας λόγο για «έναν άνθρωπο που έχει αναγνωρισμένα επιτυχημένο έργο».
Σημειώνεται πως το όνομα του λιμενάρχη Πατρών είχε ακουστεί πριν από λίγο καιρό σε διαδρόμους και γραφεία του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ληφθεί απόφαση για να μετακινηθεί σε μια μη επιχειρησιακή θέση και πάλι στην Πάτρα, αυτή του β’ περιφερειάρχη.
Ωστόσο τα ίδια στελέχη του Σώματος σημειώνουν πως πρόκειται για μια επιτελική θέση εποπτικού χαρακτήρα, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από τη θέση που υπηρετεί σήμερα ο κ. Κοροντζής. Τότε υπήρξαν αντιδράσεις ως προς τη μετακίνηση αυτή και ακόμα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk