«Η Αποστολή του παπα-Στρατή» για τους πρόσφυγες

Τιμώντας το εξαιρετικά σημαντικό έργο του «παπα-Στρατή» από τη Μυτιλήνη, όλα τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» θα φέρουν στο εξής το όνομά του.

Τιμώντας το εξαιρετικά σημαντικό έργο του «παπα-Στρατή» από τη Μυτιλήνη, όλα τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» θα φέρουν στο εξής το όνομά του. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας σε συνάντηση που είχε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 με τη ζήρα του ιερωμένου κυρία Ευστρατία Δήμου και τα παιδιά του, ανακοίνωσε την αφιέρωση των προγραμμάτων ανθρωπιστικών βοηθειών για τους πρόσφυγες στον παπα-Στρατή με τον τίτλο «Η Αποστολή του παπα-Στρατή».
Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επιθυμεί να τιμήσει και παράλληλα να συνεχίσει το τεράστιο έργο του εμβληματικού ιερέα που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο. Η ανακοίνωση αυτή συνέπεσε μάλιστα με τη μετά θάνατον βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών, για τις «εξαίρετες πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων έρευνας και περισυλλογής προσφύγων στο νησί της Λέσβου».
Ακόμη η «Αποστολή» σε συνεργασία με την Εκκλησία και τις τοπικές αρχές σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα φέρει το όνομα του ιερέα για τη στήριξη των αδύνατων οικονομικά οικογενειών και των προσφύγων.
Ο παγκοσμίως γνωστός παπα-Στρατής υπήρξε ο εμπνευστής μιας πραγματικής «Αγκαλιάς» για όλους τους ανθρώπους, ασχέτως καταγωγής ή θρησκείας, η δράση της οποίας αποτελεί πραγματικό ορόσημο για το νησί της Λέσβου και ευρύτερα για το Αιγαίο, εξαιτίας της πολυσχιδούς προσφοράς της σε θέματα κοινωνικής φτώχειας και αλληλεγγύης για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και φροντίδας των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι καταφθάνουν καθημερινά στη Λέσβο από τα μικρασιατικά παράλια.
«Οι ανθρωπιστικές αποστολές βοήθειας στους πρόσφυγες που υλοποιεί η «Αποστολή» στη Σάμο, στη Χίο, στην Κω και στη Λέσβο, θα έχουν πλέον το όνομα του ακούραστου συνοδοιπόρου, του αληθινού φίλου και εγγυητή της αγάπης που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη διακονία δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων ψυχών που αναζητούν την ελπίδα και το ξαναντάμωμα με τη ζωή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δήμτσας.
Η «Αποστολή» συνεργάστηκε στενά και αποτελεσματικά με τον άξιο αυτό ιερέα τα τελευταία οκτώ χρόνια, υλοποιώντας σε συνεργασία με την «Αγκαλιά» αλλεπάλληλες εκστρατείες ανθρωπιστικής βοήθειας με συνεχείς παρεμβάσεις, παρέχοντας τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε άπορες, ανασφάλιστες και πολύτεκνες οικογένειες, σε ανήμπορους και εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους στα ορεινά της Λέσβου, σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κατέφυγαν διωγμένοι και αποκαμωμένοι στο νησί.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk