Τρία ελληνικά σχολεία στο Microsoft Showcase School για το 2015-16

Το σχολείο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν από τη Microsoft ως Microsoft Showcase Schools για το 2015-2016.

Το σχολείο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν από τη Microsoft ως Microsoft Showcase Schools για το 2015-2016. Τα φετινά Microsoft Showcase Schools κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον τους, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση mobile και cloud τεχνολογίας, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Τα σχολεία αυτά εντάσσονται σε μια αποκλειστική κοινότητα 400 κορυφαίων σχολείων από όλο τον κόσμο, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τις πρωτοποριακές προσπάθειες και τις καινοτόμες ιδέες, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης, της μάθησης και της αξιολόγησης, στοχεύοντας στην εξέλιξη των ικανοτήτων του 21ου αιώνα.
Ως σχολεία «Showcase», θα συνεργάζονται στενά με τη Microsoft για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων σχολείων που ανήκουν στην κοινότητα, πάνω σε εκπαιδευτικές πρακτικές.
«Τα Microsoft Showcase Schools αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα των σχολείων που αξιοποιούν με πολλούς τρόπους την καινοτομία ως κινητήριο δύναμη για να συνδεθούν, να εμπνεύσουν τους μαθητές και να δημιουργήσουν μια κοινότητα εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας» δήλωσε ο Άντονι Σλατσίτο, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft. «Αυτά τα σχολεία στην πραγματικότητα μεταμορφώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και προσφέρουν μια πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, δίνοντας τους τη δυνατότητα να καταφέρουν περισσότερα».
Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ως αναγνώριση της υλοποίησης μια σειράς αρκετών καινοτόμων δράσεων τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο την ανάπτυξη της μάθησης με τη χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και τη διασπορά των καινοτομιών αυτών στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της ετησίας ανοιχτής διημερίδας για εκπαιδευτικούς, που διοργανώνουν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη».
«Διεύθυνση, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για την αναγνώριση του σχολείου μας ως Microsoft Showcase School και ευτυχείς για τη συμμετοχή μας σε αυτή την παγκόσμια κοινότητα πρωτοπόρων, πρότυπων σχολείων, που έχει δημιουργήσει η Microsoft. Το σχολείο μας, με τους 10 Microsoft Expert Educators που ήδη διαθέτει, ανάμεσα στο σύνολο των ψηφιακά καταρτισμένων εκπαιδευτικών του, είναι έτοιμο να συνεισφέρει στη δημιουργική διάδραση της εξαιρετικής αυτής εκπαιδευτικής κοινότητας, στην οποία συμμετέχει το πλέον καινοτόμο και ικανό εκπαιδευτικό δυναμικό του κόσμου» δήλωσε ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου κ. Γεώργιος Λιναρδάτος.
Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (EEI), Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιo Ψυχικού, είναι το πρώτο ελληνικό σχολείο που αναδείχθηκε ως Microsoft Showcase School και κάθε χρόνο από το 2009. Αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Microsoft παγκοσμίως, όχι μόνο για τις καινοτόμες πρακτικές του στην εκπαίδευση αλλά και λόγω των δράσεων του στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής. Διαχέει τις βέλτιστες πρακτικές του σε έναν αριθμό δημόσιων σχολείων σε Ελλάδα και Κύπρο με ένα ειδικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Μεντορείας, για το οποίο αναδείχτηκε από τη Microsoft Ελλάς ως Microsoft Honorary Showcase School.
Από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Ιωάννης Ν. Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΙ δήλωσε: «Το ΕΕΙ, διακρινόμενο για δεύτερο έτος ως Microsoft Showcase School, παραμένει σταθερά στην κορυφή των πιο πρωτοπόρων σχολείων της Microsoft, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη θέση του στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα. Αποδίδει σήμερα καρπούς η μακροχρόνια επένδυση του ΕΕΙ στις νέες τεχνολογίες, με τρόπο που να πολλαπλασιάζει τον συλλογικό μόχθο των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάστηκαν για την εκπόνησή τους με επιστημονική καθοδήγηση. H πειθαρχημένη προσήλωση του ΕΕΙ σε ένα ολιστικό πρόγραμμα ακαδημαϊκών και τεχνολογικών καινοτομιών απελευθερώνει τη δημιουργικότητα εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων. Το νέο ομαδοσυνεργατικό μοντέλο ερευνητικών εργασιών και η απευθείας εμπλοκή των μαθητών στη μαθησιακή δημιουργία (Learning by Doing) τους καθιστά (συμ)παραγωγούς της γνώσης και τους προετοιμάζει για την κοινωνία του 21ου αιώνα».
Tο 2006, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επέκτειναν τη μακρόχρονη πορεία της ένταξης και αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, με το έργο 1:1 «Ένας μαθητής με έναν ατομικό υπολογιστή» βασισμένο σε τεχνολογίες Microsoft. Η εμπειρία της καθολικής εφαρμογής σε μεγάλη κλίμακα συνέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη ικανοτήτων του 21ου αιώνα ως αποτέλεσμα γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και αξιών, προετοιμάζοντάς τους μαθητές τους ως πολίτες του κόσμου.
Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας, διευθύνων σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων Δούκα, «είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για τον εκπαιδευτικό μας οργανισμό ο τίτλος Microsoft Showcase School και αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών όλων αυτών των ετών και της ενασχόλησης με καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση. Οι συχνές προσκλήσεις για συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου μεταφέρουμε την εμπειρία από την εφαρμογή καινοτομιών, αποτελεί άλλη μία αναγνώριση των προσπαθειών μας μαζί με το γεγονός ότι έχουμε επιλεγεί ως μοναδικός εκπαιδευτικός Οργανισμός που εφαρμόζει καινοτομίες στον διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας του ΣΕΒ. Η διάκριση έδωσε σε όλους εμάς που διαρκώς αναζητούμε το νέο, καινοτόμο και παιδαγωγικά σύγχρονο, που στοχεύει στη διαρκή βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους μαθητές μας, την ευκαιρία, να αναδείξουμε το έργο μας και πολύ περισσότερο να το μοιραστούμε με την παγκόσμια κοινότητα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk