ΟΚΑΝΑ: Με €26 εκατ. ενισχύεται ο προϋπολογισμός του για το 2016

Την ενίσχυση του τακτικού προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ για το 2016 με 26 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Η χρηματοδότηση έχει ως στόχο την απορρόφηση της λίστας αναμονής και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του οργανισμού.

Την ενίσχυση του τακτικού προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ για το 2016 με 26 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Η χρηματοδότηση έχει ως στόχο την απορρόφηση της λίστας αναμονής και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του οργανισμού.

Επίσης, η ενίσχυση του προϋπολογισμού αναμένεται να συντελέσει στην ομαλοποίηση των προμηθειών των Μονάδων με φάρμακα, εμβόλια και αντιδραστήρια (για τους απαραίτητους ελέγχους).

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα για αύξηση της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής διαδικασίας με την υποστήριξη των υπαρχουσών δομών και με τη δημιουργία δικτύου υπηρεσιών του Οργανισμού σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, καθώς και με τη δημιουργία Μονάδων Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο την οριστική αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξη των ατόμων που παρακολουθούν τα Προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.

Στην Αθήνα, όπου η ανάγκη απορρόφησης της λίστας αναμονής των αιτούμενων θεραπείας παραμένει επιτακτική, ο ΟΚΑΝΑ έχει προγραμματίσει τη δημιουργία δυο Μονάδων Άμεσης Πρόσβασης, που θα βοηθήσουν τόσο στην απορρόφηση της λίστας αναμονής, όσο και στην παροχή φροντίδας σε εξαρτημένα άτομα, που δεν είναι ενταγμένα σε θεραπευτικά προγράμματα.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας δυο νέων Μονάδων Υποκατάστασης στην Αθήνα («Ιπποκράτειο» και «Σπηλιοπούλειο» Νοσοκομείο), στις οποίες θα ενταχθούν θεραπευόμενοι στα τελευταία στάδια της θεραπευτικής διαδικασίας, ανοίγοντας έτσι νέες θέσεις θεραπείας.

Εκτός των ενεργειών για απορρόφηση της λίστας αναμονής στην Αθήνα, γίνεται προσπάθεια από τον Οργανισμό και για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας (δρομολόγηση ενεργειών για Μονάδες Υποκατάστασης σε πρώτη φάση σε Τρίκαλα, Πύργο, Δράμα και ακολούθως σε Ιωάννινα και Κάλυμνο).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk