Κληρώθηκαν τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου

Τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) και Εκλογοδικείου για την διετία 2016-2017 κληρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) και Εκλογοδικείου για την διετία 2016-2017 κληρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου προεδρεύει και των δύο δικαστηρίων, ως αρχαιοτέρα εκ των πρόεδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

Συγκεκριμένα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Ιωάννης Σύμπλης, Μαριάνα Παπαδοπούλου και Γεώργιος Ποταμιάς και ως αναπληρωματικά μέλη οι Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Παναγιώτης Ευστρατίου και Παναγιώτα Καρλή.

Από τον Άρειο Πάγο συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι αρεοπαγίτες Διονυσία Μπιτζούνη, Παναγιώτης Κατσιρούμπας, Γεώργιος Αναστασάκος και Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ως αναπληρωματικά μέλη οι Αβροκόμη Θούα, Πηνελόπη Ζωντανού, Χρήστος Βρυνιώτης και Δημήτριος Χονδρογιάννης.

Από τους τακτικούς καθηγητές των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας, συμμετέχουν ως τακτικά μέλη η Καλλιόπη Χριστακάκου-Φωτιάδη και ο Αντώνης Παντελής (και οι δύο είναι της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και ως αναπληρωματικά μέλη οι Δημήτριος Τζουγανάτος και Ηλίας Σουφλερός (και οι δύο είναι της Νομικής Σχολής Αθηνών).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk