Διαβεβαιώσεις Βερναρδάκη για εκκρεμείς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Πλήρη επικαιροποιημένα στοιχεία από το ΑΣΕΠ, για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενδιάμεσοι διαγωνισμοί από το 1997 έως το 2009, με επιτυχόντες που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα διορισμού τους στο δημόσιο, διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πλήρη επικαιροποιημένα στοιχεία από το ΑΣΕΠ, για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενδιάμεσοι διαγωνισμοί από το 1997 έως το 2009, με επιτυχόντες που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα διορισμού τους στο δημόσιο, διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που υπάρχουν ανοικτοί διαγωνισμοί την περίοδο αυτή, θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την ίδια διαδικασία με αυτήν που ακολουθήθηκε για τους αδιόριστους του 1997 και ενσωματώθηκε στο «παράλληλο πρόγραμμα».

Απαντώντας, στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και υποστήριξε ότι υπήρξαν αδικίες γιατί υπάρχουν επιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ την περίοδο 1997-2009, για την οποία όμως δεν έγινε καταγραφή και η κυβέρνηση δεν τους έχει συμπεριλάβει στην νομοθετική ρύθμιση που έχει καταθέσει, ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε ότι από τα στοιχεία που πήρε στα χέρια του δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο.

Όπως διευκρίνισε, έγινε μία απογραφή βάσει των στοιχείων που ζήτησε και πήρε το υπουργείο από το ΑΣΕΠ, και από το ξεκαθάρισμα αυτό διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν εκκρεμείς διαγωνισμοί διοριστέων ή δικαστικές αποφάσεις, και ότι περίπου 1.000 άτομα του διαγωνισμού του 1997 βρίσκονται σε εκκρεμότητα στους πίνακες των επιτυχόντων.

Εξήγησε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη ρύθμιση για τον διορισμό των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1997, γιατί υπάρχει ήδη απόφαση του ΣτΕ η οποία όμως, λόγω του παγώματος των προσλήψεων, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε ώστε να απορροφηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τους όρους του διαγωνισμού. Η απογραφή έδωσε αυτόν τον αριθμό. Κατά το ΑΣΕΠ και τη διοίκηση έκλεισαν οι πίνακες των διοριστέων, θα ξανακοιτάξουμε το θέμα και αν υπάρχει ανοικτός διαγωνισμός, κάποια στιγμή -και είναι δέσμευση μας αυτή- πρέπει να κλείσει, έστω και με αργό τρόπο» υπογράμμισε ο κ. Βερναρδάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk