Περιφέρεια Πειραιά: Σύσκεψη για τα απόβλητα στην Ψυττάλεια

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση αποβλήτων στο ΚΕΛ Ψυττάλειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, των Δημάρχων Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και του Προέδρου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείρηση αποβλήτων στο ΚΕΛ Ψυττάλειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, των Δημάρχων Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και του Προέδρου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε, διεξοδικά, τους Δημάρχους για τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα για το αποτέλεσμα σύσκεψης, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, στην Περιφέρεια Αττικής υπό την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του ζητήματος της διαχείρισης των λυμάτων των οικισμών Ραφήνας, Αρτέμιδας και Σπάτων λόγω και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο στη χώρα για τη συγκεκριμένη έλλειψη αλλά και ο κίνδυνος να χαθούν εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Επίσης, γνωστοποιήθηκε από την ΕΥΔΑΠ ότι «η μεταφορά πρόσθετων λυμάτων από την Ανατολική Αττική στο ΚΕΛ Ψυττάλειας θα επιβαρύνει απαγορευτικά το ρυπαντικό φορτίο της μονάδας».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με βάση τα παραπάνω συμφωνήθηκε να καταρτιστούν και να εγκριθούν τα αναγκαία σχέδια δράσης (action plan) και η χωροθέτηση για την κατασκευή ΚΕΛ, που θα καλύπτει τους Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδας.
Και τονίζεται ότι όλοι οι παριστάμενοι, στη σύσκεψη θεώρησαν θετική και εξέφρασαν την στήριξή τους στην παραπάνω απόφαση, που έχει ληφθεί και καταγραφεί σε Πρωτόκολλο Συνεργασίας καθώς η επιλεγείσα λύση πληροί τα εξής: Υπακούει στη βασική κατευθυντήρια Αυτοδιοικητική πρακτική της «Αρχής της εγγύτητας», είαι σύμφωνη με την διεθνή πρακτική και εξυπηρετεί απόλυτα το Δημόσιο Συμφέρον.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk