ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

300 ml χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)

200 ml χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο

2 λαβράκια των 400 γρ., μόνο τα φιλέτα χωρίς την πέτσα (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να τα φιλετάρει)

αλάτι, πιπέρι

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ), ακέρωτο

ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο

EKTΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον χυμό του μοσχολέμονου και του πορτοκαλιού. Κόβουμε τα φιλέτα του ψαριού σε κυβάκια και τα βυθίζουμε στον χυμό. Αφήνουμε το ψάρι να «ψηθεί» για 1 ώρα. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια μπασίνα.

Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον κόλιαντρο, το σχοινόπρασο και τα ξύσματα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε επάνω σε πράσινη σαλάτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.