ΥΛΙΚΑ (2-4 άτομα)

1 μαραθόριζα (φινόκιο)

300 γρ. σπαγκέτι

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκες ντομάτες, μόνο τη σάρκα

100 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης

200 γρ. φιλέτο πεσκαντρίτσας ή σφυρίδας, βρασμένο και ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

100 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό αφήνουμε τη μαραθόριζα να βράσει για 10 λεπτά και την αφαιρούμε. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με τις ντομάτες και τα ντοματίνια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το φιλέτο ψαριού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά για 2 λεπτά και σβήνουμε με τον ζωμό των λαχανικών.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε το φαγητό να δέσει σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.