ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνι

250 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

600 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού, περασμένο από το multi ώστε να κοπεί σε μικρά κομμάτια

2 αβγά

150 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο {{{ moto }}}

αλάτι, πιπέρι

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο

3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

60 ml ούζο

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 6-7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί και τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το λάδι, και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθουμε σε λεπτά μπιφτέκια των περίπου 180 γρ. το καθένα.

Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα μισά μπιφτέκια και τα αφήνουμε να ψηθούν από τη μία μεριά για περίπου 4 λεπτά. Τα γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά από την άλλη. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.