Υποπτα δείγματα άνθρακα σε εργαστήρια Αυστραλίας και Ν.Κορέας

Ακόμα και σε εργαστήρια της Αυστραλίας και της Νοτίου Κορέας εστάλησαν κατά λάθος ενεργά δείγματα βακίλων του άνθρακα. Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Πεντάγωνο, συνολικά 24 εργαστήρια ενδέχεται να έχουν λάβει ενεργούς βάκιλους, από το στρατιωτικό εργαστήριο της βάσης Ντάγκγουεϊ στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα εργαστήρια πιθανόν έχουν λάβει βάκιλους που είχαν αδρανοποιηθεί με ακτινοβολία, αλλά για άγνωστο λόγο, μερικά δείγματα περιείχαν ακόμη ενεργούς βάκιλους. «Δεν υπάρχει κανένας γνωστός κίνδυνος για το ευρύ κοινό, ενώ είναι εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους» των εργαστηρίων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «24 εργαστήρια -εμπορικά, κυβερνητικά, πανεπιστημιακά- σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ και σε δύο χώρες του εξωτερικού πιστεύεται ότι έχουν λάβει ύποπτα δείγματα με ενεργούς βάκιλους του άνθρακα που προέρχονταν από παρτίδα η οποία χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2014».

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ασθενειών (CDC) έχουν αναλάβει τη διενέργεια έρευνας. Το Πεντάγωνο θα διενεργήσει επίσης έρευνα για να διαπιστωθούν πιθανές ευθύνες.

Ο υφυπουργός Άμυνας Μπομπ Γουόρκς ζήτησε από όλα τα εργαστήρια του αμερικανικού στρατού να προβούν σε «ενδελεχή έλεγχο» όλων των διαδικασιών που έχουν σχέση με την αδρανοποίηση των βακίλων του άνθρακα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk