Παϊδάκια σε μπόλια με σάλτσα μελιού

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

Για τα παϊδάκια

16 αρνίσια παϊδάκια γάλακτος (ζητάμε από τον κρεοπώλη να είναι μέτρια στο πάχος, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και με γυμνωμένο το κόκαλο στο κομμάτι που τα πιάνουμε)

αλάτι

1 κ.γ. σουμάκ, σε σκόνη

1 κ.σ. διάφορα πιπέρια, χονδροσπασμένα στο multi

100 ml έ.π. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα και την επάλειψη
του κρέατος

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

250 γρ. αρνίσια μπόλια, σε 16 κομμάτια

Για τη σάλτσα μελιού

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. λευκό ξίδι

2 κ.σ. σόγια σος

3 κ.σ. μέλι

αλάτι

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα μελιού: Ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά, εκτός από το θυμάρι και το δενδρολίβανο, και τα χτυπάμε καλά για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Παϊδάκια: Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε τα παϊδάκια και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, το σουμάκ και τα πιπέρια. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε περίπου 70 ml ελαιόλαδο και το σκόρδο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με αυτό το μείγμα τα παϊδάκια. Τυλίγουμε το καθένα (μόνο το ψαχνό) δύο φορές με ένα κομμάτι μπόλιας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι – γκριλιέρα να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε λίγα λίγα τα παϊδάκια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα παϊδάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 10 λεπτά.

Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk