Πορτογαλία: Σεβασμό στις δεσμεύσεις χωρίς λιτότητα από τους σοσιαλιστές

Τη δέσμευση ότι θα βάλουν τέλος στην λιτότητα ανέλαβαν οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Φθινοπώρου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς την ΕΕ. Η κυβέρνηση Κοέλιο απαντά ότι πρόκειται για «σπατάλες και επιστροφή στο παρελθόν».

Τη δέσμευση ότι θα βάλουν τέλος στην λιτότητα ανέλαβαν οι Σοσιαλιστές στην Πορτογαλία, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς την ΕΕ.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κοέλιο απαντά ότι πρόκειται για «σπατάλες και επιστροφή στο παρελθόν», δηλαδή στο 2011, που τελικά οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Σοσιαλιστές να προηγούνται έναντι του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού.

«Υπάρχει εναλλακτική επιλογή, είναι δυνατόν να γυρίσουμε τη σελίδα της λιτότητας και να έχουμε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα» δήλωσε ο ηγέτης τους Αντόνιο Κόστα.

Το σχέδιο προβλέπει μέση ετήσια ανάπτυξη 2,6% για το χρονικό διάστημα 2016-2019, σε σύγκριση με το 0,9% του περασμένου έτους.

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 3% το 2016, από 3,2% που αναμένεται για το 2015 από την Επιτροπή και να πέσει σταδιακά στο 0,9% το 2019.

Το σχέδιο που προετοιμάζεται από τους οικονομολόγους του κόμματος συνεπάγεται μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο 7% το 2018, από 11% που είναι τώρα, και μετά επιστροφή στο προηγούμενο επίπεδο μέσω μισής μονάδας αύξησης ανά έτος για το χρονικό διάστημα 2019-2026.

Για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης, οι Σοσιαλιστές προτείνουν σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 4% για το χρονικό διάστημα 2016-2018.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk