Η Hellenic Seaways, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρία, στο πλαίσιο των Greek Shipping Awards 2014, που απονέμει η Lloyd’ s List.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η βράβευση της Hellenic Seaways ήρθε ως αποτέλεσμα των εξαιρετικών επιδόσεων της εταιρίας, αλλά και των καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρει στο επιβατικό κοινό. Μέσα σε μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική ακτοπλοΐα, η Hellenic Seaways παρέμεινε σταθερή στους στόχους και στην αναπτυξιακή της στρατηγική, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών της εν πλω, στην επέκταση των δρομολογίων της με νέες γραμμές και στην λειτουργική της κερδοφορία».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως μέσα στο 2014 η Hellenic Seaways ενίσχυσε την παρουσία της στην ελληνική ακτοπλοΐα μέσω επανασχεδιασμού των δρομολογίων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του τουρισμού και των ενδοκυκλαδικών συνδέσεων με το Highspeed 5 σε δρομολόγιο που συνδέει τις Κυκλάδες με την Κρήτη, το Νήσος Μύκονος από Καβάλα προς νησιά Β. Αιγαίου και Κυκλάδες, νέοι προορισμοί με Highspeed 4 (Κουφονήσια και Αμοργός), και Flyingcat 4 (Σχοινούσα και Ηρακλειά), «στήριξης μέσω των νέων δρομολογίων όχι μόνο του τουρισμού της Ελλάδας αλλά και των τοπικών οικονομιών των προορισμών αυτών και αναδιάρθρωσης διοικητικών λειτουργιών: μέσω της βελτιστοποίησης διαδικασιών, υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και εξορθολογισμού σημαντικών δαπανών».
Επιπλέον η εταιρεία η εταιρία λάνσαρε την εφαρμογή για το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο προκειμένου η διαδικασία της κράτησης να είναι εύκολη και γρήγορη για τον επιβάτη.
«Η βράβευση της Hellenic Seaways από τη Lloyds ήρθε ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης πορείας της εταιρίας την τελευταία χρονιά, μία πορεία που χαρακτηρίστηκε από προσήλωση στη βελτιστοποίηση όχι μόνο της απόδοσης της εταιρίας, αλλά και της εμπειρίας των επιβατών», τονίζεται στην ανακοίνωση.