Τον «γόρδιο δεσμό» των καλωδίων του στολισμού των Χριστουγέννων υπόσχονται να κόψουν μια για πάντα τα επαναστατικά ασύρματα φωτάκια Aura.

Στόχος των επιστημόνων της καλιφορνέζικης εταιρείας Powered by Aura, η οποία βρίσκεται πίσω από το καινοτόμο εορταστικό αξεσουάρ, ήταν η δημιουργία των πρώτων ασύρματων χριστουγεννιάτικων λαμπτήρων υπό μορφή μπάλας, οι οποίοι θα αντλούν ενέργεια από ένα μαγνητικό πεδίο που «αγκαλιάζει» το δέντρο.

Όταν οι φωτεινές μπάλες τοποθετούνται εντός του μαγνητικού πεδίου – δηλαδή επάνω στο δέντρο – δέχονται εντολές και μέσω smartphone ή ταμπλέτας με τη βοήθεια της συνοδευτικής εφαρμογής (για iOS). Σύμφωνα με τους επινοητές τους μάλιστα, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον… 20 χρόνια περισσότερο από ότι τα συμβατικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια δέντρου.

«Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία η οποία έρχεται να φέρει την επανάσταση στον στολισμό» αναφέρει ο 29χρονος μηχανικός Κρίστοφερ Χάγκινς, συνιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας. «Η αρχική έμπνευση για τις φωτεινές μπάλες γεννήθηκε μετά από τον προβληματισμό μου γύρω από τον υπερβολικό όγκο καλωδίων που κυριολεκτικά έπνιγαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Από το ενεργειακό δαχτυλίδι στο… φωτοστέφανο

Το μυστικό της ασύρματης λειτουργίας των εντυπωσιακών LED στολιδιών, κρύβεται σε ένα μαγνητικό «δαχτυλίδι» το οποίο τοποθετείται στην βάση του κορμού του δέντρου αν αυτό έχει μικρό ύψος και κάπου στη μέση αν είναι ψηλότερο, το οποίο δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο με αποτέλεσμα να «ανάβει» τα ασύρματα φωτάκια.

Για την ώρα, η Powered by Aura βρίσκεται σε φάση προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω Kickstarter. Αν οι οικονομικοί στόχοι της εταιρείας υλοποιηθούν, τότε εκείνη υπολογίζει ότι οι επαναστατικές μπάλες θα μπορούσαν να περάσουν στη γραμμή παραγωγής ώστε να φωτίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των καταναλωτών τα Χριστούγεννα του 2015.