Κάλπες στους δικηγορικούς συλλόγους για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Κάλπες στήνονται στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Το πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων, που θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, διεξάγεται σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη.

Κάλπες στήνονται στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Το πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων, που θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, διεξάγεται σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «οι έλληνες δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα βέλη ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας».

Όπως υπογραμμίζουν «πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk