Διεθνές φόρουμ στη Νέα Υόρκη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Το 16ο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Capital Link για την Ελλάδα θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Στο φόρουμ, με βασικό τίτλο «Επενδύοντας στην ανάπτυξη» θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου.  

Το 16ο ετήσιο διεθνές φόρουμ της Capital Link για την Ελλάδα θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

Στο φόρουμ, με βασικό τίτλο «Επενδύοντας στην ανάπτυξη» θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Το επενδυτικό φόρουμ θα διοργανωθεί και φέτος στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν από την Capital Link, σε συνεργασία με το NYSE Euronext, με μεγάλες διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,

Όπως κάθε χρόνο, το συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία σε ξένους επενδυτές να κάνουν επαφές μέσω περισσότερων από 150 one-to-one συναντήσεων με εκπροσώπους εισηγμένων και μη εταιρειών, καθώς και με τα μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, εκτός από το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού, θα προβληθεί και μήνυμα του νέου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν. Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσουν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) της αποστολής στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ (σε διαδικτυακή σύνδεση από την Ουάσιγκτον), ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Πασχάλης Μπουχώρης, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστος Σκλαβούνης, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece S.A., Στέφανος Ησαΐας και Αμερικανοί θεσμικοί επενδυτές, στελέχη επενδυτικών και εμπορικών τραπεζών, αναλυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, οικονομικοί σύμβουλοι, χρηματιστές και εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την Capital Link, θα διοργανώσει αύριο ειδική εκδήλωση, με τίτλο: «Ημέρα Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης». Έπειτα από επίσημη δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αποστολής, των εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πλαισιωμένος από τους υπουργούς κ.κ. Σταϊκούρα και Παπαγεωργίου, θα χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης των εργασιών του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk