Το αποπνικτικό ταξίδι του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Ένα εξελιγμένο υπολογιστικό μοντέλο της NASA έδωσε στους επιστήμονες μία νέα συγκλονιστική οπτική για τη διαδρομή που ακολουθεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης στο χρονικό διάστημα ενός έτους. Στο βίντεο ολόκληρο το «ταξίδι».

''

Ένα εξελιγμένο υπολογιστικό μοντέλο της NASA έδωσε στους επιστήμονες μία νέα συγκλονιστική οπτική για τη διαδρομή που ακολουθεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης. Η απεικόνιση είναι αποτέλεσμα του μοντέλου GEOS-5, η ανάλυση του οποίου είναι -κατά τη NASA- 64 φορές μεγαλύτερη από τα περισσότερα κλιματικά μοντέλα.

Για την προσομοίωση η NASA τροφοδότησε το μοντέλο με πραγματικά δεδομένα εκπομπών CO2 και στη συνέχεια αφήστε το μοντέλο να «τρέξει» την κίνηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από το Μάιο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2007. Τα χρώματα αντιπροσωπεύουν μια σειρά συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα, από 375 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) σε σκούρο μπλε, έως 395 ppm σε ανοιχτό μωβ. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει περίπου 385 ppm, ενώ το λευκό δείχνει εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα.

Η εικόνα δείχνει επίσης καθαρά ότι οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανομή των συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk