Έναν υπολογιστή που στην θέση του πληκτρολογίου και του mouse έχει μια επιφάνεια μισού μέτρου με 20 σημεία αφής πρόκειται να διαθέσει η Hewlett Packard σε επιλεγμένα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με το HP Sprout, μπορεί κανείς να παίξει σκάκι στον υπολογιστή του με χειροπιαστά πιόνια.

Η τεχνολογία

Ο «Βλαστός» της HP αποτελείται από μια οθόνη αφής 23 ιντσών, στην οποία έχει προσαρτηθεί ένας προβολέας DLP και μια κάμερα 14,6Mpixel που αξιοποιεί την τεχνολογία Intel RealSense 3D camera για να μεταφέρει στον υπολογιστή εικόνες από αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω στο HP TouchMat, την επιφάνεια αφής μπροστά στον «HP Illuminator» ο οποίος τα σκανάρει.

To HP Touch Mat είναι μια επιφάνεια αφής 20 ιντσών (<50 εκατοστά) με 20 σημεία ευαίσθητα στην αφή. Επάνω σε αυτό μπορεί ο χρήστης να γράψει ή να ζωγραφίσει με ένα stylus από την Adonit (Jot Pro), το οποίο προσαρτάται μαγνητικά στην οθόνη του Sprout PC.

Το σύστημα βασίζεται σε έναν κεντρικό επεξεργαστή, τον ταχύτερο της Intel, Intel Pentium i7-4790S και έχει γρήγορη μνήμη RAM 8GB, ένα υβριδικό drive SSD με χωρητικότητα 1TB και τρέχει τροποποιημένα Windows 8.1 με το συνοδευτικό λογισμικό sprout workspace για την αξιοποίηση του Touch Mat. Ουσιαστικά, η HP έχει συνδυάσει έναν scanner, έναν αισθητήρα βάθους, μια κάμερα υψηλής ανάλυσης και έναν προτζέκτορα σε μια συσκευή, με στόχο να μεταφέρει τα φυσικά αντικείμενα στον ψηφιακό κόσμου του Sprout.

Τα apps

Εντούτοις, για να αντιληφθεί κανείς τι επιχειρεί να επιτύχει η HP με το Sprout θα πρέπει να τρέξει κάποια apps που θα φιλοξενούνται στο Sprout Marketplace, όπως το CraftStudio της Martha Stewart, το Animation Story Producer της Dreamworks, το Draw & Sing της Crayola, και το GestureWorks Gameplay, καθώς και τις εφαρμογές της HP Create, Collaborate και Capture που μεταφέρουν εικόνες αντικειμένων σε ένα ψηφιακό περιβάλλον προς επεξεργασία. Το HP Sprout θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ σε επιλεγμένα καταστήματα αντί 1900 δολαρίων και η εταιρεία δηλώνει πως η διάθεσή του θα επεκταθεί και «σε άλλες χώρες» μελλοντικά.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση του HP Sprout: