«Είμαστε εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και είχαμε πει ότι εάν η κυβέρνηση, κόντρα σε αυτά που όλοι οι φορείς της πόλης λένε, προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση, προτείναμε τη δημιουργία ενός δημοτικού λιμενικού ταμείου στα όρια του δήμου μας, ώστε να αναλάβουμε εμείς την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα». Αυτό σημείωσε, αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι είχε για το θέμα συνομιλίες με το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου που βρήκε την πρόταση απολύτως λογική και θα έχει τις προσεχείς ημέρες συναντήσεις με φορείς της πόλης, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη «την οποία ορισμένοι από εσάς σωστά είχατε θέσει για το θέμα του λιμενικού ταμείου και αν αυτό θα ήταν κερδοφόρο και αποδοτικό. Στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πρόταση αυτή».
Ο δήμαρχος Πειραιά προανήγγειλε ότι θα παρασταθούν στην εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, «για να δείξουμε ότι αυτό που λέμε το εννοούμε. Είμαστε εναντίον αυτής της διαδικασίας. Αν όμως η κυβέρνηση επιλέξει να την προχωρήσει, η πρότασή μας είναι στο τραπέζι για να εξεταστεί».
Κινητοποιήσεις από τους λιμενεργάτες
Εν τω μεταξύ η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν απεργιακή κινητοποίηση.
Στις 12.00 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.
Επιπλέον το Σάββατο 8 Νοεμβρίου πραγματοποιούν εκδήλωση για το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ.