Συνεχίζεται η αναστάτωση στα ιδιωτικά σχολεία λόγω του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει με τη φορολόγηση της έκπτωσης στα δίδακτρα των παιδιών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) επισκέφθηκε για να διαμαρτυρηθεί το γραφείο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, αλλά όπως καταγγέλουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, έγιναν αποδέκτες απαξιωτικής συμπεριφοράς.
«Για μια ακόμη φορά στέλεχος της Κυβέρνησης αποδεικνύει με τη στάση του ότι θεωρεί τους εκπροσώπους των εργαζόμενων παιδιά ενός κατώτερου Θεού» αναφέρετσι σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ.
«Η στάση αυτή είναι ενδεικτική του πώς κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες αντιλαμβάνονται την έννοια του κοινωνικού διαλόγου και της ισότιμης αντιμετώπισης φορέων και θεσμών» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, Δ. Κάζαγλης, Χ. Σαρρής, Αλ. Γούλας και Τζ. Κωστούση που μετέβησαν προ ολίγου στο υπουργείο Οικονομικών εμποδίστηκαν αρχικά από συνεργάτιδα της κ. Σαββαΐδου. Μετά την επίμονη διαμαρτυρία τους, τους επετράπη η είσοδος, αλλά όταν κατάφεραν τελικά να μιλήσουν με εκπρόσωπο του υπουργείου, κάποιοι έκριναν πως ήταν απαραίτητη η παρουσία security (!) ωσάν οι υπάλληλοι του υπουργείου να κινδύνευαν από την παρουσία εκπροσώπων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών…» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση
«Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εξήγησαν το παράλογο και απαράδεκτο της συγκεκριμένης εγκυκλίου που τιμωρεί και μάλιστα αναδρομικά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που έκαναν το «λάθος» να επιλέξουν το σχολείο στο οποίο εργάζονται ως σχολείο των παιδιών τους» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.