Σαμαράς στην καθέλκυση του «Πιπίνος»: Στέλνουμε μήνυμα ισχύος

«Σήμερα η Ελλάδα στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα ισχύος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρουσία Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου η καθέλκυση υποβρυχίου»Πιπίνος».

Πρόκειται για το δεύτερο από τα συνολικά τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 τα οποία παραγγέλθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο εδώ και σχεδόν μία 15ετία αλλά οι αμαρτωλές συμβάσεις και τα σοβαρά λάθη συνεχόμενων ελληνικών κυβερνήσεων έχουν καθυστερήσει δραματικά την παραλαβή τους. Σημειωτέον ότι το Δημόσιο έχει καταβάλει για αυτά τα υποβρύχια περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τρίτο υποβρύχιο της σειράς, τον «Ματρώζο», καθώς και στον εκσυγχρονισμένο «Ωκεανό» που ανήκει στα υποβρύχια τύπου 209.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία μεγάλη στιγμή για τη χώρα, την εθνική άμυνα και την αναπτυξιακή στρατηγική. Αναγνώρισε μάλιστα ότι τα τέσσερα υποβρύχια 214 περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος το 2010. «Στέλνουμε μήνυμα ισχύος» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να πάει τη χώρα μπροστά.
Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που πριν από 1,5 χρόνο δέχθηκε την πρότασή του για την απεμπλοκή της κατασκευής των υποβρυχίων, εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Α/ΓΕΝ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση του σχεδιασμού εντός χρονοδιαγραμμάτων. «Επιβεβαιώνουμε ότι μπορούμε να κατασκευάζουμε αμυντικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk