YΛΙΚΑ (για 4-8 παιδιά)

1 κιλό ξιφία, σε κύβους

10 κρεμμύδια κοκκάρια, κομμένα στη μέση

15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα φαρδιά κομμάτια

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα φαρδιά κομμάτια

½ κ.σ. κόκκινο πιπέρι

χυμό από ½ λεμόνι

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα ανεξαιρέτως τα υλικά της συνταγής και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Βρέχουμε λίγα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και περνάμε τον ξιφία εναλλάξ με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, στην πιο ψηλή θέση, για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.