Ένα ακόμα βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζονται οι τζιχαντιστές να έχουν αποκεφαλίσει έναν ακόμα βρετανό όμηρο, τον 47χρονο Άλαν Χένινγκ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του υλικού, το βίντεο καταλήγει με τον δήμιο να απειλεί έναν αμερικανό.

«Ομπάμα εσύ άρχισες τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο τους ανθρώπους μας, οπότε είναι δίκαιο το επόμενο χτύπημά μας να είναι σε έναν δικό σου άνθρωπο» αναφέρει.

Είναι το τέταρτο βίντεο αυτού του είδους, στο οποίο εμφανίζεται ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζει έναν από τους ομήρους.

Ο Αλαν Χένινγκ επέβαινε σε αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας όταν πιάστηκε όμηρος στις 26 Δεκεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα το Φόρεϊν Όφις είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον Χένινγκ να παρακαλάει για τη ζωή του.

Η σύζυγος του 47χρονου οδηγού ταξί από το Σάλφορντ, κοντά στο Μάντσεστερ, απηύθυνε δημόσια έκκληση προς το Ισλαμικό Κράτος να μην σκοτώσει τον άντρα της, λέγοντας: «Είναι αθώος».

Το βίντεο «ανέβηκε» για ελάχιστα λεπτά στο youtube και «κατέβηκε» επειδή, σύμφωνα με τον ιστότοπο, περιείχε πολυ σκληρές εικόνες.