Tην αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) και την ανάγκη να παραμείνει ο ΟΛΠ υπό δημόσιο έλεγχο με όλες τις δραστηριότητές του, αφού με τη συνολική του λειτουργία είναι στενά συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Πειραιά εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν «οι σχέσεις λιμανιού – πόλεων, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η αξιοποίηση της έκτασης των 660 στρεμμάτων γνωστή ως έκταση της Λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας – Κερατσινίου, η επέκταση του νότιου λιμένα για την δημιουργία θέσεων κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, η ατμοσφαιρική ρύπανση από την λιμενική δραστηριότητα και το κυκλοφοριακό, το νέο επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ, τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά κ.ά.».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι για τα συγκεκριμένα ζητήματα «έγινε μια πρώτη, ενημερωτική συζήτηση, ανταλλάχτηκαν απόψεις και συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις και να υπάρξει διάλογος με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης».