Προσπάθεια να μείνει η Hellenic Steel στην Ελλάδα

Προσπάθεια να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην διακοπεί η λειτουργία της Hellenic Steel στη χώρα μας καταβάλει η κυβέρνηση.

Προσπάθεια να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην διακοπεί η λειτουργία της Hellenic Steel στη χώρα μας καταβάλει η κυβέρνηση.
O Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της διοίκησης της βιομηχανίας Hellenic Steel της Θεσσαλονίκης και του μητρικού ομίλου Ilva, όπως και με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ίδια βιομηχανία, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργου Ορφανού.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκπεφρασμένη πρόθεση του ιταλικού ομίλου (ο οποίος έχει τεθεί υπό την επιτροπεία του ιταλικού Δημοσίου), να αποχωρήσει από τη μετοχική σύνθεση της Hellenic Steel, της οποίας είναι ο κύριος μέτοχος με ποσοστό 77,12%, ως συνέπεια των σοβαρών διαχειριστικών ζημιών που κατέγραψε στην Ιταλία.
Στη συνάντηση μετείχαν συγκεκριμένα, εκτός του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης οι κ.κ. Giuseppe Parrelo, Επίτροπος της Κυβέρνησης της Ιταλίας για την Ilva, Sergio Spadavecchia, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Steel, Egildo Derchi, Οικονομικός Διευθυντής της Hellenic Steel, Κώστας Λουκόπουλος, Νομικός Σύμβουλος της Hellenic Steel, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Στεφανόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Παναγιώτης Χατζάκος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Hellenic Steel και Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της Hellenic Steel.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε κατά τη συνάντηση ότι θα εξετασθούν διεξοδικά οι δυνατές λύσεις σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ιταλίας και ότι θα διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή εργασιών της Hellenic Steel.
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk