Σε σκληρούς τόνους καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τον αποκεφαλισμό του βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από τζιχαντιστές του IS, χαρακτηρίζοντάς το «ακόμα μία παράλογη πράξη βαρβαρότητας, ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης».

Το «πρωτόγονο καθεστώς του «Ισλαμικού Κράτους»» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος βάζει «αποκλειστικά στόχους αθώους πολίτες και αμάχους».

Στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «η αποτρόπαια δολοφονία του Βρετανού David Haines από τους εκτελεστές του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου» αποτελεί μία ακόμα παράλογη πράξη βαρβαρότητας, ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης, αποκλειστικοί στόχοι της οποίας είναι αθώοι πολίτες και άμαχοι».

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος και στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους δοκιμαζόμενους από το πρωτόγονο καθεστώς του «Ισλαμικού Κράτους» πληθυσμούς και κοινότητες της περιοχής» συνέχισε.

«Το νέο αυτό στυγερό έγκλημα των τζιχαντιστών εξτρεμιστών του “Ισλαμικού Χαλιφάτου” ενισχύει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να εξαλείψει την απειλή που συνιστά η οργάνωση αυτή για την ευημερία των λαών της περιοχής και την ειρήνη» καταλήγει ο έλληνας ΥΠΕΞ.