Κέρι: Στην Τζέντα για συμμάχους κατά του Ισλαμικού Κράτους

Με ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας συναντάται ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνουν οι ΗΠΑ για το σχηματισμό συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει μεταβεί στην Τζέντα, όπου θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών του Περσικού Κόλπου, καθώς και με τους ομολόγους του της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Με ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας συναντάται ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνουν οι ΗΠΑ για το σχηματισμό συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει μεταβεί στην Τζέντα, όπου θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών του Περσικού Κόλπου, καθώς και με τους ομολόγους του της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Επί τάπητος θα τεθεί «το θέμα της τρομοκρατίας στην περιοχή, οι εξτρεμιστικές οργανώσεις και οι τρόποι για την αντιμετώπισή τους», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Κέρι θα ζητήσει συνεργασία για τη διευκόλυνση των αεροπορικών επιδρομών.

Πολλές αραβικές χώρες έως τώρα έχουν ήδη εκφράσει την προθυμία τους να υποστηρίξουν τη σχεδιαζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμαχία και σε αυτό το πλαίσιο είναι και το νέο ταξίδι του Τζον Κέρι στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, παρουσίασε το σχέδιό του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Η στρατηγική του περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:

  • Αεροπορική δράση κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ, αλλά και Συρία
  • Ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές (με εξαίρεση τις δυνάμεις του Άσαντ)
  • Προσπάθεια ελέγχου των ροών χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους
  • Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληθυσμούς που πλήττονται.
Κόσμος
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk