Ελληνικά ομόλογα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις

Σε νέα ιστορικά επίπεδα υποχωρούν σήμερα Δευτέρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Στις 2 το μεσημέρι το 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,57%, ενώ το 5ετές ομόλογο υποχωρούσε στο 3,87%. ;Η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς ήταν στις 467 μονάδες βάσης.

Σε νέα ιστορικά επίπεδα υποχωρούν σήμερα Δευτέρα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Οι τιμές των 10ετών ομολόγων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρήσουν σε νέα κατώτατα επίπεδα, καθώς διατηρείται μέχρι και σήμερα το θετικό κλίμα που επικράτησε στην ελληνική αγορά ομολόγων μετά τις αποφάσεις που ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Στις 2 το μεσημέρι το 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,57%, ενώ το 5ετές ομόλογο υποχωρούσε στο 3,87%. Η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς ήταν στις 467 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων κινούνται ανεπαίσθητα ανοδικά σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Οικονομία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk