Ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες για όσα υποστηρίζει ότι συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε ο Ολιβιέ Καπό ύστερα από τον ένα του χρόνο παραμονής του στον Λεβαδειακό.

Ο Γάλλος πρώην διεθνής παίκτης, που αγωνίζεται πλέον στην Πολωνία σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «So Foot» κάνει λόγο για μαφία, ενώ αποκαλύπει ότι δέχθηκε ακόμα και απειλές για τη ζωή του.

Μάλιστα απορεί πως ο Λεβαδειακός τερμάτισε ένατος, αν και πήρε μόλις έναν βαθμό εκτός έδρας όλη τη χρονιά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πήρε όλα του τα χρήματα από τους Βοιωτούς, ενώ συνέστησε στους νεαρούς παίκτες να μην πάνε στην Ελλάδα.

Διαβάστε μερικές από τις καταγελλίες του:

«Υπήρξαν απειλές για τη ζωή μου από τον πρόεδρο της ομάδας. Πριν από ένα παιχνίδι, ήρθαν στο σπίτι μου κάποιοι άνθρωποι, γείτονες, που ζήτησαν να πάρω κόκκινη κάρτα. Το είχαν παίξει στο στοίχημα και θα μου έδιναν μερίδιο από τα κέρδη. Και ο πρόεδρος, που τα ήξερε όλα από την αρχή, με πήρε τηλέφωνο μια μέρα πριν τον αγώνα και με ρώτησε αν δεχόμουν την προσφορά. Του είπα πως είμαι νομοταγής και δεν κάνω τέτοια πράγματα κι αν νόμιζε πως είμαι διεφθαρμένος, καλύτερα να έφευγα από την ομάδα. Τότε μου απάντησε: «Δεν θα πας πουθενά γιατί θα σκοτώσω εσένα, τη γυναίκα και τα παιδιά σου. Δεν θα ξαναδείς την οικογένειά σου’» Τελικά έπαιξα στο ματς, χάσαμε και γύρισα σπίτι. Νομίζω πως ο πρόεδρος θέλει να τεστάρει τους παίκτες, να τους τρομοκρατεί. Είναι δραματικό. Δείχνει για το τι είναι ικανοί, δεν είναι αυτό ποδόσφαιρο. Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο».

«Τα παιχνίδια συναλλάσσονται, αλλά και τα συμβόλαια επίσης. Πολλά συμβόλαια είναι μαύρα, και όταν πηγαίνεις στους αρμόδιους θεσμούς να πάρεις τα δεδουλευμένα σου λένε δεν υπάρχει κάποιο συμβόλαιο. Μετά παίρνεις το 1/3 αυτών και προσπαθούν σε απομονώσουν και να σε εξαντλήσουν το ταχύτερο δυνατό».

«Ο πρόεδρος της ομάδας μου, δε νοιαζόταν γι΄αυτά. Νομίζω τιμωρήθηκε για τρία χρόνια για συναλλαγή παιχνιδιών, δε ξέρω καν αν μπήκε φυλακή καθόλου. Έχει σωματοφύλακες, πιστεύετε είναι σοβαρά πράγματα αυτά ; Δηλαδή ο πρόεδρος της Λυών έχει σωματοφύλακες όταν περπατά; Μερικές φορές οπλοφορεί. Κάνει συναντήσεις έναν με έναν με τους ποδοσφαιριστές. Όλοι στα αποδυτήρια τρέμαμε να του μιλήσουμε.

Όσον αφορά τους μισθούς, αποφασίζει πάντα ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος. Ο σύλλογος λειτουργεί σα μαφία. Δε θέλω βεντέτα, απλά να στείλω ένα σημάδι κινδύνου. Στο τέλος κουράστηκα, δεν πήρα όλα τα χρήματα, ήθελα μόνο να φύγω από τη χώρα».