Το θάνατο τριών ουκρανών στρατιωτών και τον τραυματισμό 27 φιλορώσων ενόπλων ανακοίνωσε το Κίεβο, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν μετά το Σλαβιάνσκ να ανακαταλάβουν το Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Οι δύο πόλεις είναι, μετά την εκδίωξή των φιλορώσων από το Σλαβιάνσκ, τα δύο προπύργια των ενόπλων. Η ουκρανική κυβέρνηση έχει σφίξει τον στρατιωτικό κλοιό γύρω από τις δύο πόλεις, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέας εκεχειρίας εάν δεν παραδώσουν τα όπλα οι φιλορώσοι.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έχει αποκλείσει αεροπορικά πλήγματα και βομβαρδισμούς του πυροβολικού στο Ντονέτσκ, όπως αναφέρει το Reuters, καθώς στην πόλη υπάρχει μεγάλος πληθυσμός αμάχων.

Την Πέμπτη, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το θάνατο ενός στρατιώτη στη Μουράτοβα, έξω από το Λουχάνσκ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο στρατιώτης βρισκόταν σε μεταγωγικό όχημα που δέχθηκε σφαίρες από πολυβόλο.

Σε ξεχωριστό περιστατικό στην Τσερβόνα Ζόρια, κοντά στο Ντονέτσκ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη.