Επτάχρονος απεβίωσε από ελονοσία στην Κύπρο

Από ελονοσία απεβίωσε την Τρίτη ο επτάχρονος γιος του ιβοριανού ποδοσφαιριστή Γκαουσού Φοφανά στην Κύπρο. Το αγόρι πέθανε στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο οποίο μεταφέρθηκε έπειτα από νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Από ελονοσία απεβίωσε την Τρίτη ο επτάχρονος γιος του ιβοριανού ποδοσφαιριστή Γκαουσού Φοφανά στην Κύπρο.

Το αγόρι πέθανε στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο οποίο μεταφέρθηκε έπειτα από νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Με αφορμή το περιστατικό το υπουργείο Υγείας Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθησυχάζει ότι η νόσος δεν ενδημεί στην Κύπρο και δεν μεταδίδεται άμεσα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν το άτυχο αγόρι προσβλήθηκε από το παράσιτο της ελονοσίας ενώ βρισκόταν στην Κύπρο ή σε άλλη χώρα. Ο πατέρας του κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού και είναι ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Λευκωσίας.

«Τα κρούσματα ελονοσίας στην Κύπρο αφορούν συνήθως είτε σε αλλοδαπούς που μολύνθηκαν σε χώρα του εξωτερικού είτε σε άτομα που ταξίδεψαν σε ενδημικές χώρες και μολύνθηκαν εκεί» περιορίζεται να δηλώσει το υπουργείο.

H Ελλάδα θεωρείται «χώρα ελεύθερη ελονοσίας» από το 1974, ωστόσο σποραδικά κρούσματα συνέχισαν να καταγράφονται και τα επόμενα χρόνια.

Τα περιστατικά αυξήθηκαν απότομα το 2011, οπότε καταγράφηκαν 42 περιστατικά με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα κρούσματα μειώθηκαν στα 20 το 2012 και στα 3 το 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk