• Αναζήτηση

Κύπρος: Συζητείται στη Βουλή η λίστα για τις εκροές καταθέσεων

Στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής συζητείται σήμερα, Τρίτη, ο κατάλογος των προσώπων που μετέφεραν χρήματα εκτός Κύπρου την περίοδο από τις 15-27 Μαρτίου του 2013.

Στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής συζητείται σήμερα, Τρίτη, ο κατάλογος των προσώπων που μετέφεραν χρήματα εκτός Κύπρου την περίοδο από τις 15-27 Μαρτίου του 2013.

Ο κατάλογος με τα ονόματα εστάλη την περασμένη Παρασκευή από την Κεντρική Τράπεζα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Συλλούρη.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται στοιχεία που δόθηκαν από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή με όλες τις πράξεις της επίμαχης περιόδου.

Χθες, Δευτέρα, με οδηγίες της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤΚ) Χρυστάλλας Γιωρκάτζη άρχισε ο έλεγχος των στοιχείων με τις εκροές καταθέσεων την επίμαχη περίοδο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Eurogroup, όπου αποφασίστηκε το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, τεχνοκράτες της ΚΤΚ, αντιπαραβάλουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που δόθηκε από τις τράπεζες με τον κατάλογο για εξουσιοδοτήσεις πληρωμών που είχαν εγκριθεί από το αρμόδιο τμήμα της Κεντρικής Τράπεζας.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον στον κατάλογο περιλαμβάνονται εκροές καταθέσεων που έγιναν χωρίς την έγκριση της ΚΤΚ.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk