• Αναζήτηση
 • Ερωτηματικά παρά την παραίτηση του Κουρτ – Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε από το 2013

  Συνεχίζονται τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους που έχουν επιλεγεί από την ηγεσία του είτε για τις ευρωεκλογές είτε για τις περιφερειακές εκλογές του Μαίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ από τον συνδυασμό της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επιβεβαίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, όμως τα σχόλια της Κουμουνδούρου για την νέα υπόθεση με υποψήφιο του κόμματος δημιούργησαν νέα ερωτηματικά και αντιφάσεις.

  Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ (δηλ. την Τετάρτη) ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.  

  Λένε όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη και την συνάντηση με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί  (επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων) και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.

  Υπό αυτήν την έννοια, ένα ερώτημα που τίθεται, πέραν της απουσίας αποδοκιμασίας του μέχρι πρότινος υποψηφίου, είναι γιατί δεν είχε απορριφθεί η συμμετοχή του στους συνδυασμούς αμέσως και όχι με τετράμηνη καθυστέρηση (σ.σ. η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους, προτού δηλαδή ανακοινωθούν οι συνδυασμοί).  

  Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διευρύνει την συζήτηση σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Αχμέτ Φαΐκογλου και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν».

  Εντούτοις, σε νεώτερη ανάρτησή του στο Twitter, ο Αχμέτ Κουρτ διαψεύδει τις πληροφορίες ότι παραιτήθηκε, λέγοντας: «Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους μου μία τέτοια παραίτηση. Αναμένω και εγώ με ενδιαφέρον τη στάση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι διαφέρει από τα άλλα κόμματα. Μετά τιμής».

  Προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

  Συνεχίζονται τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους που έχουν επιλεγεί από την ηγεσία του είτε για τις ευρωεκλογές είτε για τις περιφερειακές εκλογές του Μαίου.

  Μετά τα όσα ακολούθησαν το κόψιμο από το ευρωψηφοδέλτιο της Ρομά κυρίας Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τις τουλάχιστον αμφίσημες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή, κ. Δημήτρη Χριστόπουλου για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης προστέθηκε και ένα νέο πρόβλημα.

  Ο «Ριζοσπάστης» σε δημοσίευμά του αναφέρεται στον κ. Αχμέτ Κουρτ ο οποίος ήταν, πριν την παραίτησή του το απόγευμα της Τετάρτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η εφημερίδα τον  εμφανίζει σε φωτογραφία με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσέλ, των Γκρίζων Λύκων.

  O κ. Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο είναι έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

  Για το πρόσωπο του κ. Αχμέτ Κουρτ είχε ρεπορτάζ και το «Εθνος» το οποίο ανέφερε πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας και σύμφωνα με την εφημερίδα υποστηρίζει ότι «είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις».

  Πολιτική