Σε καθαρό πάγκο εργασίας φτιάχνω ένα λοφάκι με 500 γρ. σκληρό αλεύρι και 100 γρ. χαρουπάλευρο και ανοίγω μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνω μέσα 1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο, 300 ml νερό και προσθέτω 15 γρ. νωπή μαγιά και 20 γρ. αλάτι. Σπρώχνω το αλεύρι προς το κέντρο και δουλεύω με τα χέρια όλα τα υλικά έως ότου δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Την αφήνω στην άκρη να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα. Τη μοιράζω σε 25 κομμάτια και πλάθω σε μπαλάκια των περίπου 40 γρ. το καθένα.

Ετοιμάζω τον ταραμά χτυπώντας στο multi 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4 και 2 κ.σ. λευκό ταραμά. Προσθέτω σιγά σιγά 500 ml σπορέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα. Δοκιμάζω και προσθέτω τον χυμό από 1 λεμόνι.

Φτιάχνω έναν ζωμό βράζοντας σε 500 ml νερό 1 κρεμμύδι, 2 καρότα, 2-3 φύλλα δάφνης, 1 πρέζα μπαχάρι και 5 κόκκους πιπεριού. Μόλις τα υλικά μου βγάλουν όλα τα αρώματά τους, ρίχνω στην κατσαρόλα 25 γαρίδες Νο 3 και τις αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τις βγάζω από την κατσαρόλα, τις αφήνω να κρυώσουν και τις καθαρίζω από τα κελύφη τους, το κεφάλι και την ουρά.

Σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, ανοίγω με τη βοήθεια ενός πλάστη ένα ένα τα μπαλάκια σε στρογγυλά πιτάκια. Σε ένα τηγάνι ρίχνω μπόλικο λάδι και το αφήνω να κάψει. Τηγανίζω τα πιτάκια, τα οποία πρέπει να φουσκώσουν σαν λουκουμάδες. Τα βγάζω από το τηγάνι και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα ανοίγω στη μέση με ένα μαχαίρι, τα γεμίζω με ταραμά και βάζω στο καθένα από μία γαρίδα (υλικά για 25 πιτάκια).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.