ΥΛΙΚΑ (για 40 κοµµάτια)
Για τη ζύµη
200 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. + λίγο επιπλέον (για τα φορµάκια)
200 γρ. ζάχαρη
ξύσµα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
1 αβγό
1 κρόκος αβγού
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέµιση
8 αβγά
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρύδια, τριµµένα
15 ml µπράντι
3 γρ. κανέλα, σε σκόνη
2 γρ. γαρίφαλο, σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουµε όλα τα υλικά της ζύµης στον κάδο του µίξερ και τα χτυπάµε µέχρι να σχηµατιστεί ένα εύπλαστο και λείο ζυµάρι. Το τυλίγουµε µε διάφανη µεµβράνη και το αφήνουµε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Σε ένα µπολ, µε τη βοήθεια του σύρµατος, χτυπάµε τα αβγά µε τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά της γέµισης και οµογενοποιούµε. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
Βγάζουµε τη ζύµη από το ψυγείο και την απλώνουµε σε αλευρωµένο πάγκο. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουµε ένα φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Κόβουµε µε κουπ πατ το φύλλο σε δίσκους και τους τοποθετούµε στα ειδικά φορµάκια αφού προηγουµένως τα έχουµε βουτυρώσει. Μοιράζουµε το µείγµα της γέµισης έτσι ώστε να φτάσει λίγο πιο κάτω από το χείλος του σκεύους. Ψήνουµε µέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα.