ΥΛΙΚΑ (για 1 µακρόστενη φόρµα)

160 γρ. φρέσκο βούτυρο

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο

4 αβγά

250 γρ. µαλακό αλεύρι

20 γρ. µπέικιν πάουντερ

80 γρ. σκληρή φέτα, τριµµένη, σε θ.δ.

80 γρ. γραβιέρα, τριµµένη, σε θ.δ.

80 γρ. κασέρι, τριµµένο, σε θ.δ.

80 γρ. ελιές, κοµµένες στα τέσσερα ή σε ροδέλες, σε θ.δ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάµε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο µε το αλάτι, τη ζάχαρη και το κρεµµυδάκι, έως ότου αφρατέψει το µείγµα. Συνεχίζουµε το χτύπηµα σε πιο χαµηλή ταχύτητα προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια βγάζουµε τον κάδο από το µίξερ, ρίχνουµε σιγά σιγά το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά µε µια σπάτουλα. Προσθέτουµε τα τυριά και τις ελιές και συνεχίζουµε το ανακάτεµα.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ελαφρώς µια µακρόστενη φόρµα του κέικ και απλώνουµε οµοιόµορφα το µείγµα, ώστε να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη µέση της φόρµας. Ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουµε από τη φόρµα και το αφήνουµε σε σχάρα να κρυώσει.