Η ώρα του μεγάλου συμβιβασμού

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος ανακοινώσεων των τριών κυβερνητικών εταίρων

Η ώρα του μεγάλου συμβιβασμού | tovima.gr
Ο συνεχιζόμενος πόλεμος ανακοινώσεων των τριών κυβερνητικών εταίρων, για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης είναι η χειρότερη μέθοδος για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει την κυβέρνηση.Είναι μια ακόμα ένδειξη των προβλημάτων συνεργασίας που υπάρχουν και του ελλείμματος συνεννόησης. Μόνο που δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ούτε για μικροπολιτικά παιγνίδια, ούτε για ηγεμονισμούς, ούτε για μονομερείς πολιτικές αποφάσεις. Οφείλουν τώρα, σήμερα, να τελειώνουν με αυτό το θέμα, να σταματήσουν να ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο για το αδιέξοδο, στο οποίο δείχνει να έχουν οδηγηθεί και να εξασφαλίσουν μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς το μέλλον της κυβέρνησης.
Η οικονομία, η χώρα, δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια να μπει σε μια εκλογική περιπέτεια και να διακινδυνεύσει να πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών για μια αφορά ακόμα επειδή το πολιτικό σύστημα, αποδεικνύεται ανίκανο να λειτουργήσει με βάση το γενικότερο συμφέρον της χώρας και όχι το εκάστοτε κομματικό συμφέρον. Δεν μπορεί όλοι να διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι ούτε θέλουν ούτε επιδιώκουν τις εκλογές και στη συνέχεια να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να τις προκαλέσουν,δημιουργώντας πολιτικό αδιέξοδο με τις δηλώσεις τους.
Θα είναι όλοι συνυπεύθυνοι αν στην σημερινή συνάντηση δεν βρουν μια λύση και οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας. Δεν πρόκειται κανείς να βγει αλώβητος από μια ενδεχόμενη αποτυχία συνεννόησης. Η κυβέρνηση χρειάζεται να αλλάξει σελίδα το γρηγορότερο δυνατό και να υπερβεί το αγκάθι της ΕΡΤ, που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η χώρα χρειάζεται ένα συγκροτημένο σχέδιο ανασυγκρότησης,μια γενναία μεταρρυθμιστική πολιτική που δεν θα στηρίζεται σε ευκαιριακούς αυτοσχεδιασμούς και θα υπηρετείται από μια αποφασισμένη και με διάθεση συνεργασίας και όχι σύγκρουσης,ηγεσία. Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε με ημίμετρα, ρητορικούς ανταγωνισμούς, με μίζερους συμβιβασμούς. Είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις, για ένα μεγάλο αλλά και δημιουργικό συμβιβασμό, που θα επιτρέψει και στην κυβέρνηση και στη χώρα να συνεχίσει την προσπάθεια απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κρίσης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk