Ενας φίλος από τα παλιά εμφανίστηκε στο προσκήνιο για την ποδοσδαιρική Ενωση. Πρόκειται για τον 28χρονο Ηλία Κυριακίδη, ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζουν καλά ο (προπονητής) Τραϊανός Δέλλας και ο (τεχνικός διευθυντής) Νίκος Λυμπερόπουλος καθώς υπήρξαν συμπαίκτες του από το 2005 ως το 2007 και έχουν εκτιμήσει τη μαχητικότητά του, το ήθος αλλά και το σοβαρό και μεστωμένο παιχνίδι του.

Ο κ. Δέλλας δίνει διαίτερη έμφαση στην πληρότητα της ομάδας στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και ειδικότερα στον άξονα. Επιθυμεί την προσθήκη ποδοσφαιριστών που θα έχουν εμπειρία και παραστάσεις ώστε να σηκώσουν το βάρος των δύο μικρότερων κατηγοριών και να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την Ενωση στις δύο δύσκολες και πρωτόγνωρες για το σύλλογο σεζόν που ακολουθούν σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Σχεδόν βέβαιη είναι η απόκτηση του 29χρονου αμυντικού χαφ Βασίλη Ρόβα που αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Κυριακίδη και έχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Ο προπονητής θέλει δύο ισάξιους παίκτες για συγκεκριμένες καίριες θέσεις της ενδέκάδας και από τη στιγμή που ο Παύλος Μητρόπουλος χάνεται λόγω των υψηλών απαιτήσεων του Παναιτωλικού, ο ελεύθερος Κυριακίδης παίρνει προβάδισμα.

Ο 28χρονος μέσος αγωνίστηκε τη σεζόν που πέρασε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ωστόσο η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος τον οδηγεί στην έξοδο καθώς η νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα της βουλγαρικής πρωτεύουσας επιθυμεί την προώθηση μόνο γηγενών ποδοσφαιριστών. Εχει αγωνιστεί σε Ιωνικό, Λάρισα και Εργοτέλη, βρίσκεται σε πολύ ώριμη ηλικία και έχει μπροστά του τουλάχιστον 5-6 χρόνια καλού ποδοσφαίρου όπως τουλάχιστον πιστεύουν οι κκ. Δέλλας και Λυμπερόπουλος που γνωρίζουν πόσο καλά δουλεύει και προσέχει τον εαυτό του.