Το γεγονός ότι ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης θέλει να συνδυάσει την αφετηρία της δικής του εποχής στην ηγεσία του συλλόγου με την κατάκτηση ενός τίτλου, κατέστη σαφές όταν ο τεχνικός της ομάδας κ. Γιώργος Δώνης είχε σε ανύποπτο χρόνο δηλώσει ότι «το κύπελλο δεν αποτελεί προτεραιότητά μας».
Την περίοδο εκείνη, ο προπονητής δεν γνώριζε τι ακριβώς βασίλευε στο μυαλό του κ. Σαββίδη, κάτι που εμπέδωσε όταν είχε την πρώτη δια ζώσης επαφή μαζί του. Είναι τέτοια η «κάψα» του ομογενούς επιχειρηματία για την κατάκτηση του τροπαίου _ ειδικά στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ φτάσει στον τελικό και κληθεί να αντιμετωπίσει εκεί τον Ολυμπιακό _ που άλλαξε ειδικό όρο στο συμβόλαιο του προπονητή της ομάδας προκειμένου να του δώσει να καταλάβει πόσο θέλει αυτό τον τίτλο!
Στο συμβόλαιο του κ. Δώνη προβλεπόταν πριμ κατάκτησης κυπέλλου ύψους 70.000 ευρώ, το οποίο ο κ. Σαββίδης ανέβασε στις 300.000 ευρώ για να δώσει στον τεχνικό της ομάδας επιπλέον κίνητρο και να τον πείσει να στοχεύσει πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τον μεγάλο εφετινό στόχο του ΠΑΟΚ.
Η αναπροσαρμογή συγκεκριμένων όρων του συμβολαίου του 43χρονου προπονητή προέβλεπε και την αντίστοιχη μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσής του. Συγκεκριμένα, βάσει της προϋπαρχούσης συμφωνίας, αν ο προπονητής του Δικέφαλου έχανε τη δουλειά με απόφαση της διοίκησης μετά την 1η Μαρτίου, θα έπρεπε να λάβει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του ως το καλοκαίρι του 2014.
Βάσει της νέας συμφωνίας, ο κ. Δώνης θα λάβει το 30% του συνολικού ποσού, γενναία ομολογουμένως από μέρους υποχώρηση η οποία εν πολλοίς έκανε τον κ. Σαββίδη να τον αντιμετωπίσει με περισσότερη προσοχή και συμπάθεια.