Ο δύο ετών Γιάννης απέκτησε πρόσφατα µια αδελφή που τραβάει την προσοχή όλων. Η µητέρα τους, η Μαρία, θέλησε να τον καλοπιάσει µε µια λιχούδικη τάρτα.

Υλικά (για 8 παιδιά)

  • 1 πακέτο φύλλο για τάρτα
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα, ψιλοκοµµένα
  • 200 γρ. µανιτάρια της αρεσκείας µας
  • 1 πιπεριά, σε µικρούς κύβους
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι, αγελαδινό
  • 2 φλ. τυρί γκούντα, τριµµένο
  • 2 βιολογικά αβγά
  • ½ φλ. βρόµη
  • ½ κοτόπουλο, βρασµένο ή ψητό, σε µικρά κοµµάτια

Εκτέλεση

Στρώνουµε το φύλλο σε ταρτιέρα, σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο και ρίχνουµε από πάνω µια στρώση ρύζι. Ψήνουµε στον φούρνο, στους 180°C, για 15 λεπτά.

Σε φαρδύ τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο τα πράσα. Προτού µαλακώσουν καλά, προσθέτουµε τα µανιτάρια και την πιπεριά και µαγειρεύουµε µέχρι να µαραθούν όλα τα υλικά και να πιουν τα υγρά τους. Αποµακρύνουµε από τη φωτιά. Σε µπολ χτυπάµε τα αβγά και προσθέτουµε το γιαούρτι, το τυρί και τη βρόµη. Ρίχνουµε το µείγµα αυτό στα σοταρισµένα λαχανικά και στο τέλος προσθέτουµε και το µαγειρεµένο κοτόπουλο. Ανακατεύουµε καλά.

Βγάζουµε τη ζύµη της τάρτας από τον φούρνο, αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και το ρύζι και στρώνουµε το µείγµα. Ψήνουµε στους 180°C-200°C για περίπου µισή ώρα. Προτού βγάλουµε την τάρτα µας, ελέγχουµε αν έχει ψηθεί η ζύµη.