Το τελευταίο «αντίο» στην Ειρήνη Κουμαριανού είπαν συγγενείς και φίλοι της δημοφιλούς ηθοποιού, η κηδεία της οποίας έγινε στις 3 το μεσημέρι από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η τηλεοπτική σειρά «Παρά πέντε» υπήρξε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, ενώ μία από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με την Κάτια Δανδουλάκη.

Η Ειρήνη Κουμαριανού είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου.

Στην τηλεόραση ερμήνευσε ρόλους στις σειρές όπως «Αναστασία» (1994), «Προδοσία» (1996), «Σαν αδελφές» (1998), «Alma libre» (2001) και «Σ’ αγαπώ-Μ’ αγαπάς», ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις «Σαββατογεννημένες» του Γιώργου Καπουτζίδη. Ακολούθησε το 2006 η μεγάλη επιτυχία με την σειρά «Παρά πέντε».

Στον κινηματογράφο είχε παίξει σε περίπου 40 ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους.

Μεταξύ των ταινιών στις οποίες είχε εμφανιστεί είναι: «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα», «Πολύ αργά για δάκρυα», «Η εφοπλιστίνα», «Καπετάν Φάντης Μπαστούνι», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης», «Η νεράιδα και το παλικάρι», «Κρίμα το μπόι σου», «Ο κατεργάρης», «Η Μαρία της σιωπής» κ.ά.